Tuesday, March 14, 2006

Kul grejer
Observation: Om man har shampoo som luktar enbär och applicerar detta på skäggväxt så luktar det som om man druckit gin till frukost resten av dagen. Oklart hur uppenbart detta är för omgivningen, men det kan upplevas som ganska distraherande.

Jag har äntligen lyckats få kontakt mellan min GPS (tack igen Henrik) och min dator. Att jag haft problem har att göra med att jag är för snål att köpa en sladd, utan istället valt att bygga en själv. Detta innebär att bloggandets navelskådningen kan komplementeras av grafer och en bild från Google Earth.

Bilden är mycket större än ovan och med enkla trix så borde du kunna se hela stora bilden. Cykelturen startar på 1513 Walnut St, går brant uppför in i Tilden park på Redwood trail (röd prick med vit kant). Där börjar gyttjan och vis av erfarenheten så har jag nu slutat hålla igen i början av en cykeltur, man blir geggig till slut så det är ingen idé att dutta. Loopen går sedan till höger mot Vollmer peak varefter man får utförsbacke nästan hela Sea View Trail (nordlig riktning, misstänker att det är bittert att köra denna söderut). Man kan här stanna och titta både på Golden Gate (väster ut) och Mount Diablo (syns som tydlig topp vid horisonten på denna bild).
Brant utför ner till Inspiration Point (blå prick vit kant). IP har fin utsikt mot öster, vilket är kul som omväxling när man nästan alltid har Golden gate och Mt Tamal Pais som utsikt när man tittar väster ut. IP har dessutom en rejäl parkering och man kan parkera längs asfaltsvägen dit så det är gott om bilar och människor där.

Andra spännande detaljer i bilden är det ljusgröna fältet nord ost om röda pricken med vit kant. Det är en golfbana! Jag gjorde en vit prick med vit kant (jättebra kontrast mellan vitt och vitt!) i närheten av mitt nya kontor (tips, sydväst från röda pricken med vit kant). Ska man gissa är det ca 200 m stigning på några kilometer (misstänker att jag måste gå till jobbet med GPSen i högsta hugg för att kartlägga detta).

Nåväl, fokus på mitt cyklande igen, i vanliga fall så bär det av utför igen när man kommit tillbaka via Redwood trail. Det är dock lite obehagligt att tappa all höjd, men när man har rätt gatusystem uträknat (Shasta Rd är huvudled! För de som inte bott i Berkeley så finns i princip bara stoppliktskorsningar) så är det bara att köra på. På tal om köra på, spikarna med hastighet på 45 miles per hr är förmodligen överdrivna. Första backen på Sea view dr är dock ganska mysig för en nybörjare och där vågar jag släppa på lite så en topp på 25 mph är inte orimlig.

Läggdags i Berkeley, två senaste dagarna har Steve haft eftermiddagsmöten och mer jobb har lastats på.

En sista sak. Jag skulle upp på Mt Diablo i söndags, men det regnade inne, nytt försök planerat på lördag. Ingen klättring, men 15+ miles och 3300 ft stigning utlovas. Snö kan finnas, men jag är inte så facinerad av lite snö :). Det blir dock med Carlo's bil dit om planen håller. Carlo var med i Yosemite och Sierras i höstas om ni undrar vem det är.

2 Comments:

At 11:25 PM, Blogger Ärïk said...

Hur kan det regna inne? :)

 
At 5:20 PM, Blogger Jacob said...

I Kalifornien tror folk att det är varmt och skönt och bygger därför hus på ett annat sätt än i Sverige.

 

Post a Comment

<< Home