Tuesday, March 25, 2008

Windows Vista
Jag försökte stå emot, men Mike "glömde" att jag ville ha XP på min nya jobbdator så det blev glatt dags att anpassa sig till Vista.

Den första veckan var ett elände, migrera över inställningar från min gamla dator tog ett bra tag (men jag hade otur med migration wizard, hade jag bytt taktik direkt hade det gått snabbare).

När datorn är ny är det ett evinnerligt tillåtande och frågor om man är säker. Det är ganska irriterande och jag lyckades inte hitta inställningarna för var jag blir av med det. Nu är jag inne på vecka 3 och det är ytterst sällan jag måste klicka undan "jag lovar att jag gör det jag vill göra".

Annars är det inte så stor skillnad från XP, de flesta ikonerna ser annorlunda ut. Jag frågar mig också vilken fokusgrupp som såg till att den lilla ikonen för att koppla ur USB-minnen bytte utseende, ett äventyr att hitta den varje gång fortfarande (och precis som i XP så är det bara då och då det går att koppla ur något då den "används av hemligt program", så man känner igen sig!).

Slutsats, jag upplever inte Vista mer eländigt än XP. Jag hade förväntat mig ett nytt windows ME så förväntningarna var kanske inte på topp. :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home