Wednesday, August 16, 2006

Köttglass
Jag trodde inte jag skulle behöva blogga nått från Sverige, men rubriken köttglass säger kanske allt! Pauls glassmaskin gick varm i söndags och köttglass gjordes. Igår smakade vi på det och det fanns helt klart utrymme för förbättringar.


Grundrecrptet kryddades med köttfärs som stekts och kryddats med ingefära och kardemumma. Jag drev dock igenom en dum linje att vräka i rejält med kött så att det skulle bli köttglass och inte glass med kötttopping, lagom är bäst. Ytterligare ett tips för köttglassmakare är att försöka få bort så mycket fett som möjligt från färsen samt att se till att färsen svalnar ordentligt innan den slängs ner i glassmaskinen.


Egentligen är köttglass något helt annat.


Andra resultat från googling på köttglass:

"Man minns det första trevande och ack så kortvariga försöket med köttglass, GB:s köttpuck"

"8. Minnesregel ett: Köttglass -> Lasagne Te (torkat skivat) -> Lap Sang"

"Jag har för mig att det finns fisk- och köttglass i Japan"

"...köttglass. Alltså, ett fruset märgben..."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home