Monday, June 09, 2008

Check!
USAs system att hantera pengar innehåller fortfarande checker till en fantastiskt stor del. Det är lite förvirrande för en svensk, men jag inbillar mig ofta att om det finns så måste det funka på något sätt. Största anledningen att de finns kvar är att de inte har varken postgiro eller plusgiro här. Man postar en check när man betalar räkningen. Till viss del så börjar detta ersättas med kortbetalning på olika sätt(jag betalar t.ex. min gymräkning automatiskt med visakort varje månad).

Men en anledning till att de inte försvinner är också att det inte är så krångligt. För nån vecka sedan fick jag min statliga skatteåterbäring (inte lika stor som den federala) utbetald som en check postad hem i brevlådan och då bestämde jag mig för att testa en festlig bekvämlighet. Många bankomater här är nämligen utrustade med insättningsfack där man kan skicka in sedlar eller checker. Så in sögs checken, skannades och jag fick godkänna checkens belopp, på kvittot var dessutom en kopia av den inskannade checken.

Så nästa gång jag går förbi en bankomat skall jag utan att tvekan stoppa i dagens check. Han som fortfarande är president skickade mig $600 för att få fart på ekonomin! Kanske det absolut sämsta sättet att använda skattepengar, att efter overhead ge tillbaka vad man betalade in!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home