Wednesday, May 20, 2009


Summer Break
Det blir en ordvits om man tar det på engelska men inte på svenska...
Vi åkte på en dagstur till Yosemite så att Michelle skulle få se lite vattenfall och klippor där för första gången. Allt gick bra förutom att hon bröt foten på vägen ner. Mycket olycklig snedtramp men vad kan man göra.
Som tur var är Yosemite en av USAs populäraste parker och på mindre än en timme (vi var ca 3km från stigens start) så hade vi åtta bårbärare och en terrängbår (bår med stort mjukt hjul under för att underlätta för de som bär och förhindra att man tappar båren) på plats.
När vi kom ut stod en ambulans och väntade som tog oss två kilometer till sjukhuset i Yosemite där foten röntgades och fick spjälkning, även stark smärtstillande skrevs ut.
Då foten nu var stabil avvaktade vi tills på måndag med att få tid hos ortopedkirurg på ett sjukhus några kvarter från Michelles lägenhet. Domen blev dock att benet (fibulan) inte var tillräckligt välplacerat för att kunna gipsas så det blev kirurgi för att skruva ihop bitarna schemalagd till tisdag kl 07.30 (kom till sjukhuset kl 6...). Allt gick bra och vi var hemma till 11, men som vanligt med kirurgi så gör det lite ont efteråt, så smärtstillande togs och vips vann Jacob alfapetpartiet när Michelle blev mindre och mindre klar i huvudet :)
Allt är bra idag så jag har smitit till jobbet, hon har ingen yrsel av medicinen och största problemet är att hon inte kan ligga still och vila.

2 Comments:

At 4:28 AM, Blogger Björn said...

Stackarn!

Hälsa så mycket från oss och speciellt Valter som önskar god bättring och lycka till nästa år (med både vandring och påskmustasch!).

 
At 3:13 AM, Blogger Calle said...

Oj, vilken otur. (Men skönt att ni fick hjälp relativt snabbt.) Krya på dig Michelle!

 

Post a Comment

<< Home