Tuesday, July 24, 2007

Mitt jobb
Det visar sig att många på min avdelning inte visste vad de hade för jobb efter senaste omorganisationen (där många fick ny arbetstitel). Jag upptäckte att ordet "fellow" lagts till på slutet av min fina titel. "EnergyEnv Plcy Postdoc Fellow" står det i kalkylarket. Jag vet fortfarande inte riktigt vad det innebär så jag fortsätter med att göra vad jag tycker verkar bäst.

Monday, July 23, 2007


Matterhorn Peak
En sista ansträngande utflykt innan jag får semester! Samuel och jag besteg Matterhorn Peak. Nu skall jag göra en sista push på jobbet och packa allt jag behöver. Syns snart hoppas jag!

Friday, July 20, 2007

Jordbävning i Oakland
Vaknade mitt i natten av att allt skakade. Det har inte hänt förut, mest irriterande var att några billarm gick i kvarteret...
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2007/07/20/BAquake.DTL&tsp=1

Wednesday, July 18, 2007


Bilder från Crater Lake
Några bilder från Crater Lake finns på Flickr.

Dåligt mönster
Sommaren när jag åkte till Elberus så var det en svensk som dog där precis innan. Nu när jag skall åka till Schweiz så sker en olycka på precis det ställe som vi skall till (Jungfrau, Mönch och Eiger är "trilling toppar" och hör ihop på något sätt). Det är en bra påminnelse att ta det försiktigt, och jag kommer nog packa en extra bok för dagar man inte vill springa runt i bergen.

Annars ser det ut att bli en lugn födelsedag, inga på jobbet och bara en paj behövdes bakas.

Tuesday, July 10, 2007

Tillbaka från Oregon
Jag är tillbaka från min semester med Annica i Oregon. Trevlig sightseeing i Crater Lake national park (men inte så mycket hajking som planerat pga snö på stigen). Sen blev det lite paddling i uppblåsbar kajak på Rogue river. En hel del bilkörning också, men inga olyckor. Jag skall försöka lägga upp några bilder någonstans.

Det ser ut som jag och Samuel hinner med en utflykt i bergen innan jag kommer till Sverige. Om jag inte växer ifrån det först, kanske förståndet kommer med åldern.

Monday, July 02, 2007

Vaknat
Det har inte hänt så mycket de senaste månaderna, jag lyckades gottgöra det i helgen.

En tuff klättertur fick mig att vakna till rejält. Fin hajking och läcker klättring, men mycket luft runt omkring. Lång dag och på hög höjd gjorde mig rätt utmattad. Jag måste försöka köra fler långa dagar innan Schweiz, det är klart.

En god gärning ledde till en annan när vi skulle åka hem från berget. Vi gav några vandrare lift till sin bil, det gick utan problem, och vi fick se en fin sjö på köpet. Men när vi lämnat dem och skulle åka och äta lunch ser vi en liftare, han har en liten skylt med texten "Need ride to Inyo County Hospital". En "gammal" farbror med stort bandage på huvudet. Han hade kilat upp för att klättra någon topp och snavat på vägen ner och slagit huvudet. Blodförtunnande medicin gjorde att blodet forsade. Men han klarade sig bra och vi kunde skjutsa honom i lugn och ro till sjukhuset. All organisation med hans fru och polare var löst så vi hade inga problem att överge honom vid sjukhuset. Resan hem genom Yosemite gick smärtfritt.