Tuesday, August 23, 2005

Politiska budskap
Det är förstås lockande att använda denna välbesökta sida för att sprida politiska budskap. Men jag blandar upp det med lite humor istället så att ni inte märker någon skillnad.

Kristendom är annorlunda här jämfört med i Sverige och Kreationismen är en teori som folk faktiskt tror på, på riktigt, inte bara en av de tre dagar per vecka som de är i kyrkan. Men kreationsim låter kanske inte tillräckligt klatchigt och Evolutionsläran är inte helt utrotad ur skolböckerna så man marknadsför läran under det uppenbarligen logiska namnet intelligent design. Allt detta är på riktigt, så jag förstår om ni känner er lurade av första stycket som utlovade humor och inte skräck.

Nu till det roliga. Det är inte bara bibeln och kristendomen som har en lära om intelligent design (ID), vi har även tillgång till ID-FSM som i stort sett är lika rimlig och dessutom har klara bevis för vad som skapar växthuseffekten. ID-FSM är Intelligent Design by the Flying Spagetti Monster. Ett öppet brev till Kansas skolstyrelse ger mängder av information. Det finns även en affär som säljer muggar och t-shirts på nätet.

Tack till Ärik som tipsade om detta. Må FSMs nudliga tentakler nudda honom.

2 Comments:

At 4:38 AM, Blogger Ärïk said...

Visst är det fantastiskt? En sann nutida satiriker. Jag skrattade mycket när jag läste det första gången.

 
At 11:58 PM, Blogger cec said...

Lyssnade på ett radiorepotage häromdagen om just fenomenet "intelligetn design"....

 

Post a Comment

<< Home