Thursday, May 31, 2007

Resor bokade
Jag kommer till Arlanda 26 juli i år. Fyra veckor senare, 22 augusti, så åker jag tillbaka till USA. Men inte nog med det, jag kommer även att hinna med en tur till Kalmar (27 juli-3augusti). Som tidigare nämnts blir det även Schweiz (10-18 augusti).

Det finns inga garantier för att man skall lyckas boka mig, men försök uppskattas!

Att boka en res
Det är inte så svårt, man bara klickar lite på internet och har fungerande kreditkort. Hur svårt kan det vara, varför drar jag mig alltid lite för detta snabbt avklarade moment?

I vanliga fall så använder jag en sajt som heter www.travelocity.com för att köpa mina resor från USA. De listar mängder med flighter och låter mig sortera på antal stop, restid och pris etc på ett lätt sätt. Denna gång snålade jag in några hundra dollars genom att flyga via chicago, jag föredrar ju att byta i europa, men men. SAS i kombination med United var billigast, men av någon anledning så visades flighter som inte gick att boka (Travelocity förmedlade mig även resan där det var slut på elektroniska biljetter förra året.)

Inte helt optimistisk bestämde jag mig för att försöka boka direkt genom sas. Mina forna dueller med www.eurobonus.se som bokingningsajt är förmodligen det som mest gör mig försiktig med att komma till skott och boka nått. Men av någon anledning gick jag till SAS istället. Döm min förvåning när jag utan några problem (snabbt och enkelt) lyckas få upp önskad resa till rimligt pris och lika enkelt bokar och beställer och betalar (alla ord på b man kan tänka sig utom bojkottar, nej förresten, jag tar tillbaka, t.ex. blästrar funkar inte heller).

Min Kalmar-resa bokade jag med gamla hederliga eurobonus och lyckades faktiskt göra några bra val tack vare deras något förbättrade interface.

Mitt största problem med eurobonus var kanske att jag aldrig lyckades boka några Kalmar-resor med bounspoäng, men det var nog bara bra då jag brände alla på min Schweiz-resa. Så nu kan jag egentligen inga riktiga argument emot eurobonus, förutom att jag tyckte det var sämre förr.

Bla bla bla.

Monday, May 14, 2007

Paket!
17 januari beställde jag en Laptop som jag hade tänkt använde under tiden jag var i Venedig. Nu kom den levererad till dörren!

Min cyniska förklaring är att anställda skall använda privata medel för att köpa dylik utrustning, resor och annat. Men jag undrar samtidigt hur ett tidigare system måste missbrukats för att ersättas av detta Kafkaeska (<- förmodligen inte ett riktigt ord) system.

Nåväl, den kommer väl till pass, jag har lyckats sätta igång en körning på min arbetsdator så att jag har mycket svårt att just arbeta på den.

Wednesday, May 09, 2007

Hitta på själv eller stjäla?
Nix, det är inte ett forskningsdilemma jag står inför, jag har jättehögt i tak på mitt kontor (ibland kryper jag ner och sover under skrivbordet, eller skulle vilja iallafall) så det är lätt att hitta på saker som ser ut som forskning. Mitt stöldbegär kommer från bristen på innehåll i min blog. En vän till Lemursidan, Henrik Johansson, driver en ambitiös blog om livet i Livermore (känt för Lawrence Livermore National Laboratory, tre ord är samma som i namnet på stället där jag jobbar).

Här är en länk till hans resor i Kalifornien och eskapader ner i Grand Canyon, minst lika spännande och fantastiskt mycket bättre bloggat än om jag gjort det själv:
http://livermore2007.blogspot.com/2007/05/sndag-ner-i-grand-canyon.html

Observera att detta bara är Henriks övningsblog, han skall göra en spännande utflykt nästa år och då skall han blogga på riktigt. :)

Om jag ville gnälla
så skulle jag säga "det händer ju inget". Och det är detta som leder till saknaden av innehåll på bloggen. Men som Pet Shop Boys en gång så klokt sjöng, "We were never being bored, because we were never being boring", så är det upp till mig att hitta på roliga saker att göra. Jag har hämtat mig efter en sträckning i handleden och börjar klättra på rimlig nivå igen men jag har inte haft möjlighet att klättra ute på siståne och min ukrainske idol Vlad klättrar med en annan partner just nu. Vädret är fantastiskt och jag tar mig med mountainbike upp i kullarna här i närheten och beundrar utsikten.

Jobbet går också bra, jag försöker bli klar med ett konferensbidrag så jag får åka hela vägen till San Diego i sommar! Det blir inte så bra forskning, men metoderna är användbara och att jag plitar ner allt nu ger mig en bra start till mitt nästa mästerverk (in my dreams). Min taktik är att lösa ett ganska ointressant problem som uppvärming/träning och sedan göra ett bättre jobb på det riktiga problemet. Jag har inte sett något i min arbetsbeskrivning som antyder att detta skulle vara tjänstefel.