Tuesday, November 29, 2005

Öknen överlevd!
Jag och Henrik är helskinnade (men illaluktande) tillbaka från Death valley! Resan gick nästan helt utan problem. "Det var mer spännande körning än jag behövt", men i efterhand kan man se det som lite skojigt istället. ABSOLUT INGA personer var i fara!!!

Öknen var helt fantastisk, faktiskt. Det är svårt att beskriva. Mest sten, men ändå på olika sätt. Saltsjöarna såg mycket häftiga ut, speciellt från lite höjd. Mycket mer växter än jag föreställt mig trots att regnandet inte kommit igång riktigt ännu. Spännande djur finns också. Jag vill göra reklam för Chuckwallan, en ödla som genom att blåsa upp sig kan fastna i spricor väl utom räckhåll för fiender (som inte har spjut och punkterar dem), vi såg ingen Chuckwalla trots letande i mången spricka.

Tack vare Henrik har jag nu hittat mina drygt fem första geocashar ( www.geocashing.com ), jag var dock skurkaktig och snodde en CDsingel utan att lägga tillbaka något. Dock inte utan anledning: Radiomottagningen var dålig så vi behövde musik. Vi har nu lyssnat på samma 3 låtar under 3 dygn...

Jag skall försöka publicera bilder på någon lämplig plats, samt utförligare beskrivning av Death Valley. Det är Det blir bildvisning på Tripple Rock i Berkeley om två timmar för de som vill komma :)

Friday, November 25, 2005

Thanksgiving och San Fransisco
Jag försökte jobba på Thanksgiving och upptäckte att mitt passerkort fortfarande inte fungerade. Ganska irriterande. Men sen blev det bättre. Henrik dök upp och så for vi ner till Calles (Carl Johan från Trosa, ej Carl Öhrn (fd. Carlsson)) kompis Nuu i Castro Valley. Thanksgiving är helgen för massivt matintag. Jag åt kontinuerligt från 4 till 9 (ganska långsamt när det gick trögt) men fick i mig kalkon, skinka, sötpotatis, stuffing, sallader och jag vet inte vad... För säkerhets skull fick jag och Henrik med oss desert och en rejäl portion mat hem förutom samoanska t-skjortor...

Tourguide
Sen Jan tog med Arne på tour i SF så har jag tagit över hans turistrutt som provades på Pelle och idag utfördes med större säkerhet. Powell station, spårvagn, Lombard st, Fisherman's wharf, golden gate från håll, sjölejon, buskmannen, clam chowder in a bread bun, italian quarters, china town och sen hem.

Lombard street är en farlig gata för turisterna, se hur Henrik utför farliga manövrer för att få en bra bild:


Coit Tower på Telegraph hill är ett känt riktmärke, Calle är bara här tillfälligt:


Väl tillbaka i Berkeley så försökte vi komma till Indian Rock innan solen gick ner men vi kom inte riktigt i tid.


Geocaching
Henrik är GPS-fanatiker och har köpt 3 GPSer i USA (två med mig som bulvan) och geocaching är något som vi försökte hjälpa honom med i Berkeley, men mörkret vann när vi smög runt i Mortar rock park i jakt på en skatt. Skall bli intressant att se om det blir någon i Death Valley dit vi sticker imorgon. Om allt går väl i öknen och på motorvägarna så är jag tillbaka på onsdag för lite arbete innan jag sticker på en weekend i New York. Livet är härligt även om man är förkyld.

Wednesday, November 23, 2005

Förkylt men bra ändå
Igår kuggade jag uppkörningen för californiskt körkort, nytt försök måndag 5 december. Till råga på allt bröt en förkylning ut igår. Jag har försökt hinna klart med lite för många saker innan Henrik kommer på besök imorgon, ett besök som varar tills jag åker till NY nästa vecka.

Detta låter ju som det är deprimerande (förutom det där med semestrarna då), men eftersom jag ligger på konstant plus på känsloskalan så måste det ju finnas något ljus i tunneln. Och det gör det. Hövdingen erkände precis att han återigen klippt i kvitton, sålt knark till barn och pantsatt sin moster för att jag skall få jobba som post doc i ett år från nyår. Ja, iallafall det där med fortsatt jobb är sant. Hurra!

Monday, November 14, 2005

Tomt igen
Intensiv turism avrundades med att spendera större delen av dagen på en fotbollsmatch, Oakland Raiders mot Denver Broncos. Fungerade mycket bra, korvar och popcorn åts, läsk dracks (trots att öl serverades). Från västra läktaren där vi satt kunde man se San Fransicso på andra sidan vattnet, klart tjusigt. Solen gassade på så det blev till att sitta i t-skjortan. Spelet var sådär. Oakland är inte precis några hejare för tillfället så det var inte helt oväntat att de förlorade.

Idag skall det bli spännande att se om röda korset kommer att suga ur blod ur armen på mig eller om min identitet inte är tillräckligt tydlig...

Friday, November 11, 2005



Pelle gästbloggar!
Idag var första dagen (Veteran day, för övrigt, helgdag till minne av de amerikaner som slogs i första världskriget, och alla andra krig) på Per Forsbergs weekend i Berkley/San Fransisco/Kalifornien. Han får därför äran att gästblogga medans jag går och köper mjölk! -Jacob

Dagens plan: Titta på amerikanska överdrivet stora träd och vågor.

Efter att ha installerat oss i en koreansk vit bil bar det av med mig som kartläsare uppstod det lite orienteringsproblem. Dessa löstes dock innan kartan tog slut
(Kartorna som bestod av fragment plockade ur diverse turistlitteratur). Kaffesuget började göra sig gällande och vi beslöt att fika lite i en ort som heter Cotati. Med lite pumpabakelser och kaffe i kroppen åkte vi tillbaka mot highway 101 som vi på ett smidigt sätt en kvart tidigare svängt av från, bara för att inse att det inte fanns någon påfart. Påfarten lokadiserades i stället i andra sidan av byhålan. Farthållare på och siktet mot Leggett för att åka igenom ett träd. På andra sidan detta träd fanns en giftshop som sålde porträtt på gammla poven. Jakob ville köpa ett halvt dussin av dessa men tillslut gick va därifrån med ett vykort på trädet, förövrigt det ända sättet att förstå hur stort det var. Vi trodde att det var stort ända tills vi en halvtimme senare fick se Morfar rödträ (24 fot i diameter). :O)

(Ägaren avbryer när han upptäcker att gästbloggaren har stavat mitt namn fel. Carl som jag framgångsrikt hyrde bil under är inte riktigt rätt, Jacob är bättre :) Nåväl, vi får se om Pelle kvicknar till och fortsätter. Att ha gästbloggare var ett hastigt beslut och som experimentalist så tycker jag alltid det är värt det att prova saker man är nyfiken på. Påvefotot var bara för bisarrt! Från bakrunden hörs också citatet "Woman of massdestruction", en titel som använts på en NY Times journalist som nyligen fått sparken)

Wednesday, November 09, 2005

Körkortsteori klarad
Gårdagen besök till DMV inkluderade fotografering, tumavtryck, synundersökning samt det fruktade teoriprovet. Några fel blev det (redan på fråga 2 där jag inte visste hur mycket alkohol som var lagligt att köra om kring med om man var över 21), men ändå totalt godkänt. Uppkörningen hade jag hoppats få göra på fredag, men det blir inte förrens den 22a november.

Besök igen
På torsdag kommer P. Forsberg för en weekend i Kalifornien/SF/Berkeley. Ett pressat schema men det kommer säkert bli roligt. Det blir förhoppningsvis rapport på måndag.