Friday, September 29, 2006

Märkliga amerikanska städer
Berkeley är ju ganska normalt, men att Escher var med och stadsplanerade både Dallas och Boston viste jag inte.

Wednesday, September 20, 2006

Säkerhetsrevision
Det pågår säkerhetsrevision. Jag är orolig för att behöva förklara vad ISM är och hur det påverkar mig. Men det behövs! Det ryktas om att någon limmade ihop inte bara ett öga, utan båda, med superlim! Och de senaste dagarna så är det inte forskningsrön på labbets dagliga nyhetsbrev utan följande fantastiska notis:

Make Sure Step Stools Have Correct Design


A Berkeley Lab employee recently had to retrieve a book from a shelf located above her desk. She used an available step stool to help reach this item, but in stepping down from the stool, she missed the bottom of two steps and injured her right knee. The base step was very narrow, and half of its tread was physically obstructed by the overlapping step. Therefore, it is critical that the step stool is the correct design, used on an even surface and free of clutter. A request to purchase a step stool must go through Procurement via a Boise Faxform (to x4747). Procurement will then get EH&S approval for the purchase. For more guidance on acquiring and using step stools, go to the Lessons Learned database (EH&S #28).


Så för alla er som tror att alla på LBL är supersmarta och övermänsliga bör växla ner lite. Det finns ett fåtal riktigt smarta personer här, men de flesta som är riktigt smarta inser att de tjänar mer på att pensionera sig och konsulta istället.

Thursday, September 14, 2006

Skallben
En galen astrofysiker på labbet är involverad i ett sidoprojekt som handlar om att fotografera hjärnan vid IR-våglängder. Han har varit på Mike och mig om att mäta transmittans på ben (och kött) vid de aktuella våglängderna. Idag fick vi en bit skalle. Jag blev lite förvånad över hur tjockt skallbenet var, men inte lika förvånad över att det inte gick att få något ljus genom ett så tjockt prov.

Så här festliga övningar engagerade både mig och Mike så när vi gick tillbaka till Carls (han heter Carl, det har inget att göra med att jag också heter Carl!) kontor för att berätta det tråkiga nyheterna så fick vi inte bara se hur han organiserade sitt kontor. Onej, vi fick även se hela den skalle som provbiten kom ifrån!

Detta får mig att undra vad mer han har under skrivbordet, det har ju varit på tal om att vi skall mäta på kött också...

Sunday, September 10, 2006

Surfing!
Lördag och söndag förmiddag spenderades i Pacifico (San Franciscos sydvästra utkanter) i Stilla Havets

salta vatten. Men också lite Stilla havet! Två dagar med tre dagars surfing per dag var en ganska lagom introduktion.

Bra grejer med surfing: Superkul att åka på vågorna! Jag lyckades få till ett åk på slutet där jag lyckades följa med vågen, undvika andra surfare etc. Annars var det mycket bara försöka åka rakt fram.

Spännande att sitta och vänta och hoppas på att nästa våg blir bra, kan sitta och prata med sina kompisar. Det går att göra även om det regnar, man är ju ändå blöt hela tiden.

Nackdelar: Mycket svårt att tajma vågerna, svårt att komma upp på brädan. Att lägga kroppen i blöt, i saltvatten, ganska korkat. Utrustningen får inte plats i en ryggsäck. Allt blir blött och sandigt
(smidigt att hyra utrustning).

Så slutsatsen blir, gärna igen, men inte mer än en dag per helg.

Annat
Jag var in till SF och provade deras klättergym, det var lika bra som det i Berkeley (samma kedja, så jag klättrar där på mitt medlemskap!). Sen såg jag en film som jag tycker var ganska bizarrt att jag tyckte var bra, Sisterhood of the travleing pants, men sån är jag :). En film som jag inte blir förvånad om jag gillar är The Fountain, undrar om den går här någonstans...

Wednesday, September 06, 2006

Död eller bara ett lurigt trick?
Nej, jag är inte död.
Nej, att inte skriva på bloggen var inte tänkt som ett lurigt trick för att folk skulle börja skriva trevliga brev till mig (men det funkade!).

Efter den roliga Sverige-vistelsen så har jag tagit det lugnt, klättrat lite, cyklat lite, börjat spela World of Warcraft igen, jobbat. Jag tänkte skriva att jag vill ha högre kvalitet än så på Lemursidan, men ärligt talat så skulla jag nog kunna höja kvaliteten genom att köra lite rättstavning och faktiskt läsa igenom det jag skrivit. Så det är det nog inte. Bla bla bla, jag har ingen poäng här så jag slutar skriva istället.

Det är bra drag på jobbet nu när det är årsredovisning på vad vi har gjort. Jag tycker det är kul, eftersom jag kan vara ganska produktiv när det blir deadline.

Min hajkarkompis, Samuel Meder, har ju bosatt sig i San Fransisco och jag var ute med honom och hans flickvän och klättrade i måndags (det var Labor day, ytterligare en märklig semesterdag för att få långhelg). De klättrar inte så mycket, men jag skall försöka få igång dem! Anledningen att jag nämner detta är bara en teaser för att vi skall göra en kul grej i helgen som kommer. Så det blir rapprot nästa vecka. Och det är en intensiv vecka, Eva Pärt-Enander kommer till Stanford och har lovat att ta med en regnjacka jag glömde i Sverige. Sen söndag den 17e så är det festivalen How Berkeley Can You Be?

Så jag antar att allt händer mellan 9e och 17e september! :D